ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΤΗΣ FIBA, TODD WARNICK

13/02/2017

Στην Κύπρο βρέθηκε ο εκπαιδευτής διαιτησίας της FIBA, κ. Todd Warnick, ο οποίος πραγματοποίησε σεμινάριο προς τους κύπριους διαιτητές, ενώ παρακολούθησε και αγώνες διαφόρων πρωταθλημάτων.

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, καλωσόρισε τον κ. Todd Warnick στην Κύπρο και τον ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία, ενώ απευθυνόμενος προς τους διαιτητές τους μετέφερε την ευχαρίστηση του για τις βελτιωμένες διαιτησίες στην φετινή αγωνιστική χρονιά, τονίζοντας τους πως η ΚΟΚ θα παραμείνει δίπλα τους και θα τους στηρίξει στην δύσκολη προσπάθεια τους.

Παράλληλα συνεχάρη τον Εθνικό Εκπαιδευτή, την Επιτροπή Διαιτησίας, τον Σύνδεσμο Διαιτητών και την Σχολή Καλαθοσφαίρισης, για το σημαντικό έργο που επιτελείται στον εκπαιδευτικό τομέα.

Για την επίσκεψη του κ. Warnick στην Κύπρο, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ ο Εθνικός Εκπαιδευτής Διαιτησίας, κ. Αντώνης Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε:

«Η FIBA έχει ετοιμάσει ένα πρότζεκτ για τα μικρά κράτη και αφορά την πρόοδο, την βελτίωση και την ανάπτυξη της διαιτησίας τους. Για την κάθε χώρα έχει οριστεί ένας υπεύθυνος εκπαιδευτής από την FIBA, ο οποίος θα πρέπει μαζί με τον Εθνικό εκπαιδευτή της κάθε χώρας θα πρέπει να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν το πλάνο τους, ώστε να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της διαιτησίας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η επίσκεψη του κ. Todd Warnick, ο οποίος δίδαξε στο σεμινάριο, γνώρισε τους κύπριους διαιτητές, είδε αγώνες και ενημερώθηκε για τα κυπριακά πρωταθλήματα. Ο ίδιος έχει μείνει αρκετά ευχαριστημένος από τα όλα όσα είδε κατά την παρουσία του, και μίλησε με αρκετά καλά λόγια για τους κύπριους διαιτητές και την δουλειά τους. Τέτοιου είδους σχεδιασμοί είναι πολύ σημαντικοί. Πάντα οι απόψεις των έμπειρων και των καταξιωμένων εκπαιδευτών, όπως είναι ο κ. Warnick, βοηθούν σημαντικά στην βελτίωση της διαιτησίας και κατ’ επέκταση της κυπριακής καλαθόσφαιρας».

Στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ μίλησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου, κ. Μάριος Κυπριανού:

«Πραγματοποιήσαμε το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο του Συνδέσμου Διαιτητών, οπού είχαμε ως κύριο ομιλητή ένα εξαιρετικό εκπαιδευτή διαιτητών της FIBA, τον κ. Todd Warnick, από το Ισραήλ. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το σεμινάριο ήταν εξαιρετικό, σε πολύ ψηλό επίπεδο αφού όσα μας δίδαξε και ανάφερε στο σεμινάριο θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε το επίπεδο των Κύπριων Διαιτητών και μέσα από τα παιχνίδια να γινόμαστε καλύτεροι. Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρία στους κανονισμούς, βίντεο από διάφορα παιχνίδια άλλων χωρών, μηχανική τριών και δύο διαιτητών καθώς και διαχείριση του αγώνα. Ελπίζουμε πως θα επαναλάβουμε τέτοιου είδους σεμινάρια και στο μέλλον, διότι πιστεύουμε θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας».

ΟΠΑΠ Basket League:

Θ. Ομάδα A. Ν. Η. Β.
1 Πετρολίνα ΑΕΚ 18 15 3 33
2 Κεραυνός 18 15 3 33
3 ΑΠΟΕΛ 18 11 7 29
4 Ε.Ν.Παραλιμνίου 18 9 9 27
5 Ε.Θ.Α. Έγκωμης 18 6 12 24
6 Απόλλων 18 4 14 22
7 ΑΠΟΠ 18 3 15 21
# Αγώνας Ημερ.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αποτελέσματα

Instagram