Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 3x3»

08/08/2017

H καλαθόσφαιρα 3x3 αναπτύσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, με χιλιάδες κόσμου ανά το παγκόσμιο να ασχολούνται σε καθημερινή βάση πλέον με το συγκεκριμένο άθλημα. Κορυφαίο επίτευγμα για την καλαθόσφαιρα 3x3 ήταν η απόφαση για να γίνει Ολυμπιακό Άθλημα, και στο 2020 θα είναι και επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εδώ και μερικά χρόνια πραγματοποιεί στην Κύπρο αγώνες 3x3, με τις καλοκαιρινές διοργανώσεις να διεξάγονται σε διάφορες πόλεις, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως χρόνο με τον χρόνο οι διοργανώσεις «ΟΠΑΠ 3x3» μεγαλώνουν, με όλο και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει και να δίνει το παρών του στις αναμετρήσεις.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για τα επόμενα βήματα που αφορούν τις διοργανώσεις 3x3:

«Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ επιτυχημένη διοργάνωση που πραγματοποιείται εκ μέρους της ΚΟΚ, αφού βλέπουμε πως χρόνο με τον χρόνο ο κόσμος που ενδιαφέρεται είτε για να παρακολουθήσει είτε για να αγωνιστεί στους αγώνες 3x3, αυξάνεται. Είναι ένα καινούργιο άθλημα, που η Ομοσπονδία έχει επενδύσει επάνω του τα τελευταία χρόνια, ως είναι και οι οδηγίες της FIBA, και η επιτυχία του μόνο τυχαία δεν είναι.

Πλέον σαν ΚΟΚ θέλουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω, και να δημιουργήσουμε Εθνική Ομάδα 3x3. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες και από την νέα περίοδο προγραμματίζεται η σύσταση της Εθνικής Ομάδας, με στόχο να μπορέσει να συμμετέχει σύντομα σε διεθνής διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα οι Μεσογειακοί Αγώνες του χρόνου, αλλά και η συμμετοχή σε προκριματικούς αγώνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, το 2020.

Η δημιουργία της Εθνικής Ομάδας είμαι σίγουρος πως θα δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στο άθλημα. Πλέον όλοι όσοι συμμετέχουν στα 3x3 που θα διοργανώνονται κάθε χρόνο από την ΚΟΚ, θα γνωρίζουν πως θα παρακολουθούνται από τον εκάστοτε Ομοσπονδιακό Προπονητή της Εθνικής 3x3 και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μία θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο δικός μας ο στόχος ήταν από την αρχή η σταδιακή και συνεχής λειτουργία όλων των Εθνικών Ομάδων Καλαθοσφαίρισης της ΚΟΚ. Καταφέραμε τον στόχο μας. Όμως δεν μείναμε εκεί. Προχωρήσαμε και στην δημιουργία Εθνικής Καλαθόσφαιρας σε Τροχοκάθισμα, για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού μπάσκετ, και τώρα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, που είναι φυσικά η δημιουργία της Εθνικής Ομάδας 3x3».

ΟΠΑΠ Basket League:

Θ. Ομάδα A. Ν. Η. Β.
1 Πετρολίνα ΑΕΚ 18 15 3 33
2 Κεραυνός 18 15 3 33
3 ΑΠΟΕΛ 18 11 7 29
4 Ε.Ν.Παραλιμνίου 18 9 9 27
5 Ε.Θ.Α. Έγκωμης 18 6 12 24
6 Απόλλων 18 4 14 22
7 ΑΠΟΠ 18 3 15 21
# Αγώνας Ημερ.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αποτελέσματα

Instagram