ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΟΚ-ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

15/05/2018

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Αγίου Δομετίου, η οποία αφορά την παραχώρηση της διαχείρισης του Κλειστού Σταδίου Αγίου Δομετίου από την ΚΟΚ, για τα επόμενα 2 + 2 χρόνια.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για την κυπριακή καλαθόσφαιρα, αφού πλέον όλες οι Εθνικές Ομάδες Καλαθόσφαιρας της Κύπρου θα έχουν το δικό τους σπίτι, δίνοντας τους την δυνατότητα να δουλεύουν χωρίς περισπασμούς.

Οι δύο πλευρές παραχώρησαν από κοινού Διάσκεψη Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία, ενώ υπογραφήκαν τα συμβόλαια.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου, Δρ. Κώστας Πέτρου ο οποίος ανέφερε:

«Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά σήμερα, στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Δομετίου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Εγκαινιάζουμε σήμερα μία σημαντική συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, για τη διαχείριση της Δημοτικής Αίθουσας Αθλοπαιδιών, την οποία έχει κερδίσει μετά από διαδικασία προσφορών.

Η αίθουσα ολοκληρώθηκε πρόσφατα με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής, που για αρκετά χρόνια μετά την Τούρκικη Εισβολή του 1974, έμεινε υποβαθμισμένη.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αποπεράτωση του αθλητικού αυτού Κέντρου έγινε με την συγχρηματοδότηση του Κράτους μέσω του σχεδίου Αναζωογόνησης της περιοχής της πράσινης γραμμής στους Δήμους Αγίου Δομετίου και Λευκωσίας για τα έτη 2009-2012 και από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Η αίθουσα του κτηρίου στο ισόγειο επίπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 1680 θεατές και περιλαμβάνει αποδυτήρια για 4 ομάδες, αποδυτήρια διαιτητών, δωμάτιο πρώτων βοηθειών, και δωμάτιο antitopping control. Στο χώρο μπορούν να διεξάγονται αγώνες καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, χειροσφαίρισης καθώς και ποδοσφαίρου σάλας. Στο ανώτερο επίπεδο υπάρχουν θεωρεία για δημοσιογράφους και αναμετάδοση των αγώνων καθώς και κλειστός χώρος με κερκίδες και ενσωματωμένο χώρο καφετέριας.

Αγαπητέ Πρόεδρε της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κύριε Λούη Δημητρίου εκ μέρους του δήμου Αγίου Δομετίου εύχομαι μια εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία μεταξύ των δύο Φορέων για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλητισμού που εσείς ως ομοσπονδία  έχετε πολύχρονη εμπειρία στον τομέα αυτό έχοντας φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα διακρίσεων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε μεταξύ μας θα φιλοξενούνται στην Δημοτική αίθουσα Αθλοπαιδιών και ομάδες Αθλητισμού των Τοπικών Σωματείων Αγίου Δομετίου και άλλων φορέων για όλα τα αθλήματα που μπορούν  να λειτουργήσουν στον χώρο.

Ο αθλητισμός είναι προτεραιότητα του Κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΚΟΑ, των Ομοσπονδιών και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε, βασιζόμενοι στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι σύνδεσαν τον αθλητισμό με το αγνό Ελληνικό πνεύμα, στοχεύοντας στην αγωγή και στην παιδεία των νέων, γιατί μέσω του αθλητισμού ενισχύονται τα αισθήματα της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και του αλτρουισμού.

Είμαστε βέβαιοι ότι το αθλητικό αυτό οικοδόμημα θα κοσμεί το Δήμο μας για πολλά χρόνια και θα συμβάλλει ταυτόχρονα τόσον στην  αθλητική όσον και  στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του.

Δεν απομένει παρά να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη λειτουργία της αίθουσας και πάντα επιτυχίες στους καλαθοσφαιρικούς αγώνες τόσο της Κύπρου όσο και στις διεθνείς συναντήσεις».

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, ο οποίος με την σειρά του ανέφερε:

«Είναι με πολύ μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να ανακοινώσουμε την συμφωνία ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Αγίου Δομετίου, που αφορά την ανάληψη της διαχείρισης της Κλειστής Αίθουσας Αγίου Δομετίου εκ μέρους της ΚΟΚ για τα επόμενα 2 + 2 χρόνια, μετά από σχετική διαδικασία προσφορών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αγίου Δομετίου, Δρ. Κώστα Πέτρου, όπως και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, για την άριστη συνεργασία που είχαμε το τελευταίο διάστημα και για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής, όπου έπειτα από διαπραγματεύσεις που είχαμε τους τελευταίους μήνες, φτάσαμε στην τελική συμφωνία και από σήμερα η ΚΟΚ αναλαμβάνει την διαχείριση του σταδίου.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συμφωνία για την κυπριακή καλαθόσφαιρα. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της ΚΟΚ, είχα αναφέρει δημόσια πως είχαμε ως στόχο οι Εθνικές Ομάδες Καλαθοσφαίρισης να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το Κλειστό Γήπεδο του Αγίου Δομετίου θα αποτελέσει το σπίτι των Εθνικών μας ομάδων τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχει ολοκληρωμένο πλάνο εκ μέρους της Ομοσπονδίας όσο αφορά την αγωνιστική και εμπορική εκμετάλλευση του σταδίου, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα της Κύπρου, αλλά και για να μπορέσουν πολλά μέλη της κυπριακής καλαθόσφαιρας, όπως για παράδειγμα οι Σύνδεσμοι Κριτών, Προπονητών, Καλαθοσφαιριστών, και οι σχολές της ΚΟΚ, ώστε να έχουνε μόνιμες εγκαταστάσεις λειτουργίας και εκπαίδευσης.

Όλες οι Εθνικές Ομάδες της ΚΟΚ θα στεγαστούν πλέον κάτω από την ίδια στέγη. Οι προπονήσεις και οι αγώνες των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων θα πραγματοποιούνται πλέον στο Κλειστό Στάδιο του Αγίου Δομετίου.

Το όραμα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και εμένα προσωπικά γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Να είστε σίγουροι πως τόσο εγώ, όσο και η ΚΟΚ, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά, για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας, για να φέρουμε την κυπριακή καλαθόσφαιρα εκεί που της αξίζει».

*** Βρείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την Δημοσιογραφική Διάσκεψη ***

 

 

 

ΟΠΑΠ Basket League:

ael
apoel
apollon
etha-egkomis
enosi-paralimniou
keravnos
omonia
aek

Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών:

ael
anagennisi-germasogias
apoel
apop-pafou
aris
keravnos
aek
enad
Θ. Ομάδα A. Ν. Η. Β.
1 Πετρολίνα ΑΕΚ 13 10 3 23
2 ΑΠΟΕΛ 13 9 4 22
3 Κεραυνός 13 9 4 22
4 Απόλλων 13 7 6 20
5 ΕΘΑ 13 5 8 18
6 Ε.Ν. Παραλιμνίου 13 4 9 17
7 ΕΚΑ ΑΕΛ 13 4 9 17
8 Ομόνοια 13 4 9 17

14η Αγωνιστική

# Αγώνας Ημερ.
1 Πετρολίνα ΑΕΚ VS ΕΘΑ 19/1/2019 16:00
2 ΕΚΑ ΑΕΛ VS Ε.Ν. Παραλιμνίου TV 19/1/2019 16:00
3 Κεραυνός VS Ομόνοια 20/1/2019 18:00
4 Απόλλων VS ΑΠΟΕΛ 21/1/2019 19:00

Instagram