ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

04/07/2018

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια προχωράει στην διοργάνωση του πολύ πετυχημένου Basketball Development Clinic, στο οποίο συμμετέχουν αρκετά παιδιά διαφόρων ηλικιών. Στο φετινό καμπ της Ανόρθωσης συμμετείχαν ο διακεκριμένος Ελλαδίτης προπονητής, κ. Μάνος Μανουσέλης, ενώ καλεσμένες ήταν και τρεις εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστριών της Ευρώπης, οι δυο Ελληνίδες Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου, όπως και η εκ Σερβίας, Σλοποτάνκα Τούβιτς.

Καλαθοσφαιρίστριες οι οποίες είχαν αγωνισθεί με επιτυχία στο κορυφαίο επίπεδο της παγκόσμιας καλαθόσφαιρας, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι τρεις αυτές παίκτριες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα νεαρά κορίτσια της Ανόρθωσης και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες προσπάθησαν να εμπνεύσουν τις αυριανές καλαθοσφαιρίστριες, πώς να δουλέψουν σκληρά για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους στο χώρο της καλαθόσφαιρας.

Κατά την επίσκεψη μας στο Basketball Development Clinic είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Μανουσέλη, ο οποίος μας ανέφερε:

«Ο κ. Αντώνης Μικελλίδης είναι ο συνδετικός κρίκος, ανάμεσα στην Ανόρθωση και στον Πρωτέα Βούλας, όπου είχα εργασθεί για αρκετό καιρό. Η εδώ παρουσία μου, αποβλέπει στο να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα και να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Ένας ακόμη στόχος είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά παιδιά, στόχος ο οποίος πραγματοποιείται, βάσει του ότι είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκομαι εδώ και βλέπω ότι ο αριθμός των παιδιών χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται.

Ο χαρακτήρας είναι αυτός που ωθεί τα παιδιά να έλθουν στο γήπεδο. Ο αθλητισμός, είναι τρόπος ζωής και η δύναμη του χαρακτήρα, είναι το στοιχείο εκείνο που δεν αφήνει ταλέντα να πηγαίνουν χαμένα. Προσωπικά είμαι αρκετά ενθουσιασμένος επειδή βλέπω τόσα πολλά παιδιά να αγαπάνε αυτό το άθλημα».

Στην συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε τις τρεις καλαθοσφαιρίστριες οι οποίες ήταν οι επίσημες καλεσμένες του φετινού καμπ της Ανόρθωσης. Αρχή έγινε με την Εβίνα Μάλτση, η οποία επισκέφθηκε την Κύπρο για δεύτερη φορά, με την πρώτη να καταγράφεται 22 χρόνια πίσω, όταν η ίδια συμμετείχε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες, οι οποίοι είχαν λάβει χώρα στην Κύπρο.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην Κύπρο, τα οποία δε νομίζω ότι υστερούν σε σχέση με τα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Από την δική μου πλευρά προσπάθησα κατά την παρουσία μου στο νησί να δώσω στους αυριανούς καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες, ότι καλύτερο μπορώ για να αναπτύξουν όσο καλύτερα γίνεται το ταλέντο τους.

Σειρά πήρε η Στέλλα Καλτσίδου, η οποία ήταν ενθουσιασμένη για την επίσκεψη της στην Κύπρο και την συμμετοχή της στο Basketball Development Clinic της Ανόρθωσης:

«Είναι πολύ θετικό που βλέπουμε τόσα παιδάκια στο καμπ και μπορώ να πω με σιγουριά πως υπάρχει πλούσιο ταλέντο στην Κύπρο. Όλοι οι νεαροί καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες θα πρέπει να δουλέψουν σωστά, ώστε να αναπτυχθούν και να μπορέσουν να γίνουν ολοκληρωμένοι σαν παίκτες και παίκτριες. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ, ούτως ώστε και εμείς να δώσουμε τις δικές μας βοήθειες συμβάλλοντας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τελευταία μίλησε η Σλοποτάνκα Τούβιτς, η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της που βρέθηκε στην χώρα μας.

«Μου άρεσε πολύ η Κύπρος. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω με τη σειρά μου τα ταλέντα που υπάρχουν, κάτι που έχω κάνει και σε άλλες χώρες που έχω επισκεφθεί για τέτοιους σκοπούς. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην Κύπρο και γενικά βλέπω ότι υπάρχει ένας ενθουσιασμός από αυτά τα παιδιά. Έχουν αρκετή ενέργεια και αυτό μεταδίδεται και σε μένα! Οι άνθρωποι της Ανόρθωσης και τα παιδιά, με κάνουν να νοιώθω σαν στο σπίτι μου».

ΟΠΑΠ Basket League:

ael
apoel
apollon
etha-egkomis
enosi-paralimniou
keravnos
omonia
aek

Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών:

ael
anagennisi-germasogias
apoel
apop-pafou
aris
keravnos
aek
enad
Θ. Ομάδα A. Ν. Η. Β.
1 Κεραυνός 17 13 4 30
2 Πετρολίνα ΑΕΚ 17 13 4 30
3 ΑΠΟΕΛ 17 10 7 27
4 Απόλλων 17 9 8 26
5 ΕΘΑ 17 7 10 24
6 ΕΚΑ ΑΕΛ 17 6 11 23
7 Ε.Ν. Παραλιμνίου 17 5 12 22
8 Ομόνοια 17 5 12 22

18η Αγωνιστική

# Αγώνας Ημερ.
1 Ομόνοια VS ΕΚΑ ΑΕΛ 26/2/2019 19:00
2 Ε.Ν. Παραλιμνίου VS ΕΘΑ 27/2/2019 19:00
3 ΑΠΟΕΛ VS Κεραυνός 27/2/2019 19:00
4 Πετρολίνα ΑΕΚ VS Απόλλων 27/2/2019 19:00

Instagram